QUI SOM

El Cor Bruckner Barcelona som una agrupació coral integrada per una quarantena llarga de membres, tots/es amb una sòlida formació musical i vocal contínua.

Creat inicialment com un cor de cambra, la intensa activitat musical del cor així com el ric panorama coral català l’han fet créixer i evolucionar fins a esdevenir un dels principals cors amateurs de Catalunya de l’actualitat. 

Assagem tots els dijous a Barcelona i participem sovint en produccions professionals als equipaments musicals de la ciutat, tot compaginant-les amb programes a cappella que ens permeten mantenir l’esperit dels inicis del cor a la vegada que treballar els aspectes tècnics necessaris per continuar millorant.


HISTÒRIA

El Cor de Cambra Anton Bruckner (actualment “Cor Bruckner Barcelona”) és fundat el novembre de 2003 pel director Sergi Moreno Lasalle i durant els seus primers anys d’existència va centrar el seu repertori en la música del barroc. El 2007 prenen la direcció del cor Josep Miquel Mindán i Júlia Sesé, els quals orienten el repertori del cor cap a la música del segle XX. El 2009 Josep R. Olivé s’incorpora com a codirector juntament amb la Júlia Sesé i en aquesta etapa el cor comença a intercalar programes a capella i amb acompanyament orquestra. Des de 2012 Júlia Sesé pren la direcció del cor en solitari.

El Cor Bruckner Barcelona ha obtingut diferents reconeixements en els darrers anys, com ara el 2n premi al Concurs Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar (2011), el 2n premi a l’XI Concurso Nacional de Corales Antonio José (Burgos, 2012) la menció especial del jurat del Festival Musiquem Lleida 2013 i el 2n premi al 34è Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina (Alacant, 2014). Recentment ha obtingut el 3r premi i premi del públic al XLVII Certamen Coral Ejea de los Caballeros (Saragossa, 2018).

Ha participat en el cicle coral de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana (juny 2016) així com en el cicle integral de cantates de J.S. Bach a l’Auditori de Barcelona. L’estiu de 2017 va participar el 11th World Symposium on Choral Music que va tenir lloc a Barcelona com a cor pilot a la masterclass del director Helmut Rilling.

El Cor Bruckner Barcelona ha col·laborat entitats com l’Orquestra Terrassa 48, Orquestra Simfònica del Vallès, Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC), Quartet de trombons de Barcelona, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Orquestra de Cadaqués i Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC), i amb directors com Xavier Puig, Manel Valdivieso, Òscar Boada, Juan de la Rubia, Alfons Reverté, Xavier Pastrana, Brady A. Allred, Antoni Wit i Kazushi Ono.


MEMBRES

Sopranos

Llucia Anglada, Míriam Aumatell, Dàlia Canals, Vanessa Castillo, Maria Cobo, Orsolya Csoma, Irene Cuxart, Laura Espriu, Valentina Gómez, Yaiza Gutiérrez, Marta Reig, Irene Tineo, Maria Traver i Anna Wright.

Mezzosopranos/Contralts

Berta Armengol, Apol·lònia Barceló, Helena Espada, Maria Esplugas, Mei Ferrer, Aina Gascó, Neus López, Mariona Reixach i Maria Riu.

Tenors

Alejandro Arce, Isaac Campos, Josep Carreras, Joan Chaparro, Daniel Gálvez, Tomàs Lledó, Ruben Ortiz, Pau Tallada, Roger Vilarnau i Miquel Villalba.

Barítons/Baixos

Robert Bailey, Daniel Falces, Gil Lladó, Miguel Noguera, Josep Rebled, Juan Carlos Segurana, Damià Torres i Carles Valls.


JÚLIA SESÉ LARA

Directora i soprano

Nascuda a Barcelona el 1983. Llicenciada en Direcció Coral (2006) i Cant Clàssic (2012) per l’Escola Superior de Música de Catalunya. Ha estat guardonada dues vegades amb la beca per a cantants de la Fundació Victòria del Àngels (2010 i 2011). Va complementar els seus estudis de direcció amb masterclass realitzades a Holanda, Noruega, Itàlia i Espanya amb directors com H. Christophers, S. Carrington, J. Duijck, D. Warland o M. Gläser. Per perfeccionar-se com a cantant de Lied va participar en masterclass amb el professor H. Höll a Finlàndia i amb el professor W. Rieger a Barcelona. També es va especialitzar en tècnica vocal de música contemporània a França amb el director G. Jourdan.

Ha cantat com a solista amb l’Orquestra Barroca Catalana, amb l’orquestra Murtra Ensemble, amb l’orquestra Girona XXI, amb l’orquestra Les talents lyriques, amb el Quartet Filharmonia de Barcelona, amb el quartet La Colombina, en l’ensemble In Canto i en el musical Mar i Cel de la companyia Dagoll Dagom i música d’Albert Guinovart en el paper de Saïd nen/Montserrat del musical Mar i cel.

Dirigeix el Cor Anton Bruckner des del 2007 i el Cor Plèiade des del 2014. Ha estat assistent de Conxita Garcia en la direcció del Cor del Gran Teatre del Liceu durant la temporada 2017/18. Ha dirigit el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana en l’espectacle infantil Kantikipugui (gener de 2018). També n’ha sigut la directora preparadora per a L. Vilamajó (octubre 2017) i J.C. Spinosi (abril 2018). És la coordinadora de l’ensemble professional The Beauty Fools. Imparteix tècnica vocal als membres de VEUS – Cor Infantil Amics de la Unió que dirigeix J.Vila Jover. Forma part de l’equip de directors preparadors del Messies de Händel participatiu que organitza CaixaBank. S’ha encarregat de la preparació a Càceres, Gijón i Barcelona. Ha estat membre del jurat del Festival Internacional Coral de Malgrat de Mar en cinc edicions.